Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η αλληλεγγύη το όπλο του λαού νική στον αγώνα του Ν.Ρωμανου!

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές ένας 20 χρόνος νέος ρισκάρει τη ζωή του διεκδικώντας το δικαίωμα του στην μόρφωση. Ο Νίκος Ρωμανός από τις 10 Νοεμβρίου χρησιμοποιεί ως ίστατο μέσο την ίδια τη ζωή του ξεκινώντας απεργία πείνας ζητώντας να του παραχωρηθεί το νόμιμο δικαίωμα του στις εκπαιδευτικές άδειες. Όντας έγκλειστος στη φυλακή έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας πράγμα για το οποίο σύσσωμη η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον επιβράβευσε. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο κιμπάρης υπουργός του πρόσφεραν μάλιστα και χρηματικό ποσό 500 ευρώ που φυσικά ο Ρωμανός μένοντας πιστός στις αξίες του δεν δέχτηκε. Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στους επιτυχόντες στη γ’βαθμια εκπαίδευση κρατούμενους να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους.

Το δικαίωμα αυτό όμως δεν αναγνωρίζεται στο Ν.Ρωμανό. Με τη ζωή του πλέον να κρέμεται από μια κλωστή ο Νίκος βρίσκετε φρουρούμενος στο Γεννηματά με τους γιατρούς να λένε πως αναπάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη. Ο άλλοτε γενναιόδωρος Αθανασίου εξαντλεί τον αυταρχισμό και την εκδικητικότητα του σε έναν νέο που είναι πρόθυμος να θυσιάσει την ίδια του τη ζωή παλεύοντας για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση τόσο του ίδιου όσο και όλων των συγκρατούμενων του. Γιατί μη γελιόμαστε η φασίζουσα στάση της κυβέρνησης στόχο έχει μέσα από το Ρωμανό να μετατρέψει τις φυλακές σε ανθρώπινους συλλογικούς τάφους.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθεί για άλλη μια φορά τη γνωστή πια τακτική της μηδενικής ανοχής και της κατάργησης κάθε δημοκρατικού δικαιόματος, δείχνωντας ξανα τα δόντεια της σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας βάζοντας στο στόχαστρο πρώτα απ’όλα τη νεολαία που αντιστέκεται.

Ως Αντιφασιστική Κίνηση Παιανίας- Γλυκών Νερών στεκόμαστε:
  • Αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας Ν.Ρωμανού καθώς και των υπολοίπων συγκρατούμενων του Γ.Μιχαηλιδη Δ.Πολίτη Α. Μπουρζουκου 
  • Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το δικαίωμα του Ν.Ρωμανου και Η.Κωστάρη για εκπαιδευτικές άδειες
Καλούμε
  • Την Παρασκευή 5/12 στις 17.00 στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Γεννηματά και 19.00 σε συγκέντρωση και πορεία στη στάση του προωστικού στη Παλλήνη 
  • Το Σάββατο 6/12 στις κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί με αφορμή τα 6 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου