Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι


Κάποτε, παλιότερα, από αυτήν την χώρα έφευγαν, κατά χιλιάδες, άνθρωποι προς την Αμερική,την Γερμανία και την Αυστραλία (πολλές φορές λαθραία και κρυμμένοι) για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Τους στοίβαζαν σε πλοία και τρένα, τους υποδέχονταν εχθρικές αστυνομίες και τους κατέγραφαν με αριθμούς οι αρχές. Οι εκεί «σκατόψυχοι» πατριώτες τους έδιναν τις χειρότερες δουλειές, τους αποκαλούσαν υπάνθρωπους, μιάσματα και μαυροκέφαλους και τους έβαζαν να κοιμούνται σε τρύπες σαν τα ζώα. Σύντομο παράδειγμα το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε στις αρχες του 20ού αιώνα στο Σικάγο εναντίων των Ελλήνων μεταναστών της πόλης με αφορμή το βιασμό μιας ανήλικης από έναν Έλληνα (κάνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ τέτοια ;;).


Σήμερα, πάντως, (και εδώ και πολύ καιρό) χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Συρία, το Αφγανιστάν, την Λιβυή κ.α. , γιατί εκεί γίνεται πόλεμος, και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Μια Ευρώπη, η οποία μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι για όσα συμβαίνουν σε αυτές τις χώρες,αφού συμμετέχει ενεργά με τους στρατούς της σε όλους τους πολέμους της περιοχής (μέσω ΝΑΤΟ). Μια Ευρώπη που όταν οι συνέπεις των πολέμων που κάνει της χτυπούν την πόρτα θυμάται να μιλήσει για την ασφάλεια και προστασία των συνόρων της. Μια φασιστική Ευρώπη-φρούριο.
Την ίδια στιγμή ακριβώς , η τωρινή «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε πολύ γρήγορα από το «θα κλείσουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, απλά σιγά σιγά και αργότερα» σε πρακτικές αντιμετώπισης των προσφύγων που θα ζήλευε και η  προηγούμενη ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Ακολουθώντας πιστά τις προσταγές της Ε.Ε. ρίχνει δακρυγόνα και ξύλο στους πρόσφυγες (μικρά παιδιά, εγκύους) και τους κλείνει σε νέα ολοκαίνουργια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλοι θυμόμαστε επίσης τον αστυνομικό με το μαχαίρι στην Κώ να χτυπά πρόσφυγες, τα βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης όλο τον προηγούμενο καιρό και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Ένα κομμάτι της κοινωνίας για ακόμη μια φορά βγάζει την σκατοψυχιά του και το φασισμό του στους κυνηγημένους πρόσφυγες,τους κατηγορεί για όλα τα δεινά, ενώ ταυτόχρονα σκύβει το κεφάλι στα αφεντικά που μας γκρεμίζουν της ζωές κάθε μέρα.Σε σύγκρουση με αυτά όμως υπάρχει και ο κόσμος της αλληλεγγύης που μάζεψε ρούχα, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, ο κόσμος της αυτοοργάνωσης και του αντιφασισμού που αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας.
Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και πρόσφυγες κόντρα στη χυδαιότητα που απλώνεται στις μέρες μας. Κρατάμε τις γειτονιές μας καθαρές από κάθε είδους φασίστες, παρακρατικούς και διεφθαρμένους.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου